TRAILSACABRA
la reina
50K +2.850m -2.250m 
 
La categoria reina, el repte per convertir-te en un autèntic bandoler i descobrir els racons amagats del Collsacabra i les Guilleries Savassona.
 
Només a l'abast dels atrevits, un somni de 50Km +2.850m -2.250m
TRAM 1: 12Km +1000m -100m
Iniciem l’aventura davant del Parc de Bombers d’Amer. Els primers 2,5Kms són plans i serveixen per escalfar i separar el grup. Utilitzarem la via verda del carrilet, per on passava l’antiga via de tren que unia Ripoll amb Sant Feliu de Guíxols passant per Olot i Girona. A prop de la Font Picant iniciem l’exigent pujada al Santuari del Far. Al Km 5, enmig del frondós bosc ens trobarem la Font Fresca, una font amb un raig generós i ben fresca, és aigua natural, no tractada, que qui desitgi podrà utilitzar per carregar i/o refrescar-se ja que el proper avituallament líquid el tenim al Km 10, a la Masia el Noguer, des d’on s’observa majestuós el cingle del Santuari del Far. En total 1.000m de pujada per senders perduts i recuperats, amagats i alguns d’ells oberts expressament per l’ocasió. Finalment ens enfilem a 1.111m sobre el nivelldel mar, des d’on gaudim d’espectaculars panoràmiques i observem tota la cinglera que ens queda per endavant.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
TRAM 2: 12Km +350 -700m
Terra de bandolers acaba de començar, i ja tenim les cames ben inflades.  Carreguem piles amb un bon avituallament i ara a gaudir de les vistes aèries mentre recorrem el corriol divertit i corredor que va arran de la Cinglera del Far.  Tingueu precaució en tot moment que el corriol va arran de cinglera.  Creuem els verds prats de l'Om i tirem avall per la canal passant pel costat de la profunda cova del Goleró fins arribar als peus de la cinglera.  Des de baix podem observar la seva majestuositat, seguim pels corriols perduts d'en Serrallonga fins que tornem a enfilar amunt fins a dalt de la cinglera.  Continuem per la pista per sobre la cinglera de Casadevall mentre divisem la immensitat de les Guilleries-Savassona als nostres peus.  És un tram molt corredor, amb un lleuger descens mantingut.  Creuem la Riera de Rupit pel salt de Sallent, 100m de cascada verticals de vertígen.
A pocs metres ja arribem a la transició 2, sòlid+líquid.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
TRAM 3: 11Km +600m -550m 
Ens enfilem corriol amunt direcció Pla de la Palomera.  Mentre pugem gaudim d'una de les millors vistes del Collsacabra, per un cantó veiem el tallat de l'Agullola i per l'altre tota a cinglera que acabem de fer, i ben lluny també veiem el Far, d'on venim.  És un corriol amb algun pas tècnic però molt màgic. Seguim pujant per corriols, entre prats i boscos fins arribar a la Font de Rajols al Km 27.  Creuem la pista i seguim pujant fins al punt més alt del recorregut, la Rocallarga a 1.186m.  Des d’aquí i amb el cel clar es veu el Pedraforca, la Mola, el Montseny i Montserrat. Potser aquest sí que és el millor mirador? Baixem passant pels màgics prats de l'Avenc fins a arribar a Tavertet.
 
 
 
TRAM 4: 15Km +900m -900m
(hora de tall 14h)
Des de l'encantadora vila de Tavertet, un poble de postal declarat Bé d'Interés Cultural, sortim disposats a completar el darrer i exigent tram.  Vorejarem el poble passant per l’espectacular sender de les lleixes arran de cinglera i que ens porta a la pista direcció el Puig de la Força.  2 Km de pista en baixada sostinguda s’agraeixen per allargar la passa i recuperar sensacions mentre gaudim a un cantó de la plana de Vic i a l’altre les Guilleries Savassona.  Al Pla del Castell ens desviem corriol a baix, passarem per l’històric camí de les carboneres i a tocar del Pantà de Sau. Al Km 40, tenim un avituallament líquid, just abans de la dura i exigent pujada direcció Puig de la Força per un corriol amagat i tancat.  Arribem al coll, i a un dels punts més espectaculars del recorregut.  Passem per dins de les baumes amb el Pantà de Sau als nostres peus, seguim el corriol, pugem les escales secretes i ens tornem a trobar al Pla del Castell.  Ens dirigim a Tavertet arran de cinglera i amb pujada constant i suau.  Atenció que el sender és perillós.  Abans d’arribar al poble, creuem la pista (km44) on tenim un avituallament líquid i anem direcció al Cingle de la Miradora, des d’on veiem el Salt del Molí Bernat, cap a on ens dirigirem tot seguit.  Última baixada, sembla tret d’un conte de fades, aquí el sender està un xic tapat, fa poc hi ha hagut una esllavissada i algun arbrot immens creua el camí.  El sobrepassem com podem i amunt.  Última pujada que la meta ens espera!!
(tancament de meta a les 17h)
50Km +2.850m -2.250m a la butxaca
Quin era el mirador més espectacular? 
 
 Encara t'ho estàs pensant?
T'ho posem fàcil, tens l'opció de deixar el teu vehicle a Tavertet i et portem en autocar fins Amer, on abans de la sortida hi podràs deixar una bossa de vida que et trobaràs a meta, a Tavertet, on ja tindràs també el teu vehicle.
CHELATS SARRATE.png
esportistes_logo_750.png
WhatsApp Image 2018-07-24 at 15.57.18.jpeg
LOGO color.jpg